ORGANISATIES 2018

 


MEMORIAL  MARCEL JANSSENS

INTERCLUBWEDSTRIJD

NIEUWELINGEN 1.17

   Foto: Kathelijne Toen

 

    

In Vlaanderen zijn we “zot” van fietsen.

Wielerwedstrijden maken immers deel uit van ons leven.

Als districtsburgemeester heb ik van dag één de focus gelegd op de jeugdsport. Ik ben dan ook blij met de wielerwedstrijden voor de jeugd in ons district Hoboken. Ik geloof in het investeren in onze jeugd, daar wordt immers de basis gelegd van mooie sportcarrières.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers van Hoboken WAC, zij maken het mogelijk dat er jaarlijks topsport op jonge leeftijd te bekijken is in Hoboken!  

 

 Kathelijne Toen, districtsburgemeester Hoboken.

 

 

WEDSTRIJD VOOR JUNIORES

Ereprijs Gaston De Bruyne

OPEN PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP 

Foto: Podium juniores 2018

 1. Jasper Van den Plas  (Wacteam Hoboken)

  2. Jarne Van Grieken     3. Sander Huybrechts


klik op de affiche voor het

in pdf-versie

KLIK op de onderstaande button voor:

in pdf-versie

KAREL LEMMENS (GVA)

Wielrennen Provinciaal kampioenschap voor juniores in Hoboken Jasper Van den Plas uit Zoersel pakt na vroege aanval meer dan verdiend provinciale titel.

Jasper Van den Plas is de nieuwe provinciale kampioen bij de juniores. Slechts vier renners vonden het gisteren in Hoboken echt de moeite waard om vol te strijden voor de provinciale titel. Met een aanval in de tweede ronde gingen ze er al vroeg vandoor, het peloton zou het viertal niet meer terugzien. Jasper Van den Plas maakte het af in de spurt.

Met Jarne Van Grieken, Robbe De Weert, Sander Huybrechts, Jasper Van den Plas en de Nederlander Arjan Boshoven waren er vijf renners al snel bereid om de mouwen op te stropen. De Nederlander zou het maar tot iets over halfweg volhouden, terwijl de andere vier naarstig de krachten bundelden en beetje bij beetje wegliepen van het peloton. Hun voorsprong klom op tot een maximum van ruim een minuut. Toen ze bij het ingaan van de laatste ronde van bijna acht kilometer nog steeds een vijftigtal seconden voorsprong hadden, was het duidelijk dat de winnaar vooraan zat.

Jarne Van Grieken was op papier de snelste en velen tipten dan ook op hem voor de zege. Dat was echter zonder Jasper Van den Plas gerekend, die in de laatste rechte lijn nog vlot over Van Grieken ging en met duidelijk verschil won. Sander Huybrechts werd derde, terwijl Robbe De Weert met de vierde plaats tevreden moest zijn.

Eerste zege van het seizoen

“Ik was de laatste die mijn wagonnetje kon aanpikken, toen ik na twee ronden drie renners zag wegrijden”, vertelt Van den Plas, die actief is bij het WAC-team. “Toen we ruim een minuut voorsprong hadden, geloofde ik er echt in dat we voorop konden blijven. In de sprint was ik helemaal niet zeker, omdat ik wist dat Van Grieken vrij snel is aan de streep. Maar in de laatste ronde vond ik dat hij er minder fris uitzag en ik gaf mezelf dus een kans. Van Grieken begon op kop en dat was mijn geluk, zo kon ik uit zijn slipstream komen en winnen. Al bij al was het een vrij zware wedstrijd, op heel wat plaatsen zat de wind vrij fors tegen. Op die manier kon je moeilijk een kloof bij mekaar fietsen. Ik had eigenlijk echt niet verwacht om te winnen. Vorig weekend reed ik nog een tweedaagse rittenkoers in Frankrijk en toen ik maandag ging losrijden, had ik echt slechte benen. Ook vanmorgen (gisterenmorgen, red.) voelden die nog stijf aan. Mijn verwachtingen lagen dus niet al te hoog. Gelukkig begon het onderweg te vlotten. Ik ben heel blij met deze provinciale titel. Meteen ook mijn eerste overwinning van het seizoen”, aldus de tweedejaarsjunior uit Zoersel.